Bläse Bistro

Vi hälsar er varmt välkomna till Bläse Bistro i kalkladan med havet och solen som granne! En av de vackraste platserna på Gotland!

Öppet kl 11–22. (Köket stänger kl 21)
Lördag 6/8 stängt. Abonnerat för konsert.
V 32 öppet månd–torsd 11–20, fred–lörd 11–22, sönd 11–20.

Här kan du njuta av hemlagad god mat, glass & fika tillagat hos oss. På menyn hittar du allt från fisk, kött, sötebröd och goda smörrebröd med närproducerad tvist. Vi har även utökat vår uteservering, nu mot solnedgången.

Ni kan följa oss på Instagram, FB och Öppet Gotland. Där finner du uppdaterad info om vad som händer hos oss.

Instagram: blase_bistro

Facebook: Bläse Bistro

Öppet Gotland: www.oppetgotland.se

Kontakt: Bistro@blase.se

Christer: +46 76 904 22 10
Jeanette: +46 73 741 55 76

Meny Bläse Bistro 2022

Under högsäsong serveras varm lunchmeny mellan kl 11–16 samt kalla rätter i form av smörrebröden (nedan).

Lunchmeny

Fisksoppa med saffransaioli
Musslor, räkor, lax och torskfisk i gräddig skaldjursfond

Bläsechili w. beans
Högrev kryddad med bl.a.  spiskummin, chili,  svarta & vita bönor
och Svaneke pale ale. Serveras med pico di gallo och bröd

Gotländsk linscurry
med champinjoner, kokosmjölk, blomkål, pico di gallo och bröd

Från kl 16–21 serveras á la carte meny som vanligt.

Meny á la carte

Smörrebröden

Räksmörre
med ägg, majonnäs, dill

Laxsmörre
med potatis/pepparrotsröra

Sillsmörre
med västerbottenoströra

Biffsmörre
curry, potatis, mango chutney och majo

Varma rätter

Fisksoppa med saffransaioli
Musslor, räkor, lax och torskfisk i gräddig skaldjursfond

Moules Frites
Blåmusslor, vitt vin, grädde, vitlök. Pommes frites

Bläsechili w. beans
Högrev kryddad med bl.a.  spiskummin, chili,  svarta & vita bönor
och Svaneke pale ale. Serveras med pico di gallo och bröd

Pasta Bolognese
Går även att få vegansk

Panerad ost som på Krakow
med rödkålssallad och tartarsås

Gotländsk linscurry
med champinjoner, kokosmjölk, blomkål, pico di gallo och bröd

Torskrygg
med brynt smör och nyriven pepparrot

Sötebröd

Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde.

Bläses mycket kladdiga chokladtårta.

Rabarber/blåbärspaj med vaniljglass.

*

Med reservation för att menyn kan komma att förändras under säsongen.

Vilka är vi?

Christer är kock och krögare från Göteborg som de sista 10 åren jobbat till sjöss, främst på ett expeditionsfartyg R/V Kinfish (https://northernexpeditions.se/kinfish/ ) som trafikerar vattnen runt Svalbard och Nordnorge på jakt efter upplevelser med val och isbjörn.

Jeanette är en prisbelönt koreograf (jeanettelangert.com) som mellan uppdrag i Sverige och Europa arbetat säsong med restaurang- och hotellverksamheten ombord på R/V Kinfish runt Svalbard och Nordnorge.

Vi är överlyckliga att vi fått chansen att i tre år framöver driva restaurationen på kalkbruket och kan lova att förutom god mat och dryck även kunna ge er underhållning i alla möjliga format och vem vet, kanske också en dans vid Bläse brygga.

Vi ses!     Christer & Jeanette